De omgeving

Het dorp Teyssieu

uitzicht op Teyssieu

Cabre Perdu ligt in de gemeente Teyssieu
Teyssieu is een verstild dorpje, gebouwd rond een 11e eeuwse verdedigingstoren en een laat Romaans kerkje. Het telt 196 zielen, er is een bar-restaurant en een klein kruideniertje. Sinds de wekelijkse veemarkt werd verplaatst naar elders is de tijd hier stil blijven staan.

Inkopen

Voor uw uitgebreide boodschappen en locale markten gaat u naar de schilderachtige stadjes, Saint Céré (14 km) of Bretenoux (13km). Dichtstbijzijnde groter steden zijn Brive (57km), Aurillac (51km), Figeac (54km) en Cahors (90km).Dichtbijgelegen grotere stadjes zijn Saint Céré (14 km) en Bretenoux (13km).

omgeving Bretenou

Uitstapjes en bezienswaardigheden

In de directe omgeving kunt wandelen of fietsen in heuvelachtig gebied, door bos, langs wei, langs kolkende stroompjes in slingerende dalen of door schilderachtige boerendorpjes.

De Quercy, waar Teyssieu deel van uitmaakt, is sinds de middeleeuwen bebouwd met indrukwekkende kastelen, intieme kerkjes, gefortificeerde stadjes en romantische dorpjes. Al deze landschappelijke archirectuur is te ontdekken op de fiets, al wandelend of met de auto. U bevindt zich temidden van “Les Plus Beaux Villages en France”, waar u kunt slenteren over de kleurrijke marktjes, een pastis drinken op het dorpsterras, snuffelen op de ‘brocantes’ of zwerven over slingerende wegen.


kerk van Tauriac

Ondergronds bevindt zich een veel oudere wereld, die van druipsteen en prehistorische grottekeningen zoals de Peche Merle, de Grottes de Presque en Gouffre de Pradiac .

Sport en activiteiten

Op te warme dagen kunt u zwemmen in het Lac de Tolermo of in de Dordogne. In de laatste kunt u ook prachtige kayaktochten maken.
Wilt u meer sport: Autoir biedt meer dan 200 klimroutes voor gevorderden en als u in de winter komt, bent u op een uur afstand van de skipiste Lioran.
Golf kunt u spelen naast het Renaissance Kasteel Montal.

Cultuur

Voor muziekliefhebbers is er het festival in St Ceré met een uitgebreid opera-programma, Les Nuits de Nacre. te Tulle met alle soorten acordeon muziek, het BoogieWoogie festival inRoquebrou.

Enzovoort, enzovoort, wij informeren u graag.